2008-11-11

2

Despre parkour

  • 2008-11-11
  • Leito
  • Share
  • Parkour este o disciplină fizică inspirată de mişcarea corpului omenesc. Se concentrează pe mişcarea eficientă, neîntreruptă înainte, peste, pe sub, în jurul şi prin obstacole (atât naturale cât şi artificiale) într-un anume mediu înconjurător. Astfel de mişcare poate apărea sub formă de fugă, sărituri, căţărări şi tehnici mai complexe. Scopul parkour-ului este ca practicantul să-şi adapteze mişcarea la orice obstacol din calea sa.
    Unii oameni găsesc multe similarităţi între parkour şi cascadoriile şi tehnicile celebrului actor şi practicant de arte marţiale Jackie Chan. Totuşi, alţii privesc parkour-ul ca pe o artă asemănătoare dansului: o formă de a materializa mişcarea corpului omenesc în cea mai frumoasă formă a sa. Parkour este adesea legat de ideea de libertate, în forma abilităţii de a depăşi aspecte din preajma ta care tind să limiteze, de exemplu balustrade, grilaje, rampe, scări sau pereţi, cuprizând libertatea la un nivel non-fizic deasemenea.

    2 Responses to “Despre parkour”

    alex mihai spunea...
    12 noiembrie 2008 la 18:23

    in primul rand...PARKOUR-UL nu este o disciplina...este o "arta miscarii" (l'art du deplacement)...si Jackie Chan nu are ce sa caute langa parkour...Parkour a fost fondat in Franta de catre (David Belle) inspirat de catre tatal sau Raymond Belle care a fost soldat in Vietnam si mai apoi a lucrat ca pompier; motto-ul sau era "Sa fii puternic, sa fii de folos".


    Leito spunea...
    12 noiembrie 2008 la 23:29

    mai alexe sa sti ca depine acu cum privesti lucrurile. eu cred ca parkour-ul este o disciplina fizica u spui ca e "arta miscarii"si sa sti ca Jakie Chan,in aproape toate acrobatiile pe care le face in filme,dak ai vazut vreunu sunt sigur ca ai observat si u ca seamana cu volturile din parkour


    Sponsors

    istoria geografia2

    Subscribe