2008-11-16

7

Sunt corecte notele?

  • 2008-11-16
  • moonlight
  • Share
  • In general,se spune ca nota reprezinta "oglinda elevului".Vorbind la modul general nu toate notele sunt corecte,respectiv nu toti profesorii sunt corecti in a acorda nota meritata,acestia alegand diferite criterii in evaluarea si notarea elevilor,cum ar fi:statul social,diferitele relatii de prietenie cu parintii celor aflati in cauza sau pur si simplu caracterul acela mult prea "indulgent" pe care si-l formeaza unii profesori la diferitele "slabiciuni" pentru elevi.Unii profesori acorda o nota din initiativa de a incuraja elevul sau,in caz contrariu,de a-l face sa se straduiasca mai mult pentru o nota corecta.Sunt profesori care acorda nota corecta?cu siguranta;dupa parerea mea sunt si multi profesori care evalueaza corect elevul in acordarea notei corecte,si care se bazeaza doar pe baza cunostintelor proprii ale elevului,eliminand astfel orice alt criteriu de diferentiere rezultatele acelor elevi fiind evidente,in sensul ca incearca sa invete cat mai mult pentru o nota pe care cu alt profesor mai "indulgent" o lua cu usurinta,iar avantajul profesorului este ca va fi apreciat de majoritate...

    7 Responses to “Sunt corecte notele?”

    Wanderlust spunea...
    16 noiembrie 2008 la 23:05

    bravo moonlight,ai scris un articol bun. ai mare dreptate in ceea ce priveste modul de evaluare practicat astazi in comunitatile educationale. sincere felicitari!


    moonlight spunea...
    17 noiembrie 2008 la 15:20

    multumesc!


    Anonim spunea...
    18 noiembrie 2008 la 09:39

    dupa parerea mea notele se dau foarte bn


    Anonim spunea...
    18 noiembrie 2008 la 09:39

    dupa parerea mea notele se dau foarte bn


    Anonim spunea...
    18 noiembrie 2008 la 09:57

    "Notele se dau bine"...Normal, daca tu esti de 2 si iei 5. Ar trebui sa te mai uiti in jurul tau, da' sa deschizi si ochii!!!


    Anonim spunea...
    18 noiembrie 2008 la 22:25

    notelele se dau in procent de 40% gresit. de ce? din 2 simple motive: pentru a favoriza anumiti elevi si pentru ca dascalii sa isi elibereze constiinta atat in incarcata in urma desfasurarii orelor intr-un mod total gresit, sau si mai simplu in urma absentarii lor de la cursuri.


    Anonim spunea...
    19 noiembrie 2008 la 09:40

    da sunt foarte corecte


    Sponsors

    istoria geografia2

    Subscribe